Re Bo's Themaboeken

Na mijn 5 bridgeboeken (zie de knop REBO'S BRIDGEBOEKEN) ben ik nu begonnen met het schrijven van themaboeken.

Het eerste boek gaat over de zwakke 2 met als titel ReBo's Zwakke Twee (juli 2023). Hieronder vindt u informatie over dit boek.

Voor meer inhoudelijke informatie ga naar boekenbestellen.nl. Type in de zoekbalk Rens Bousardt. Activeer de zoekbalk met het loepje. Na enige tijd verschijnen al mijn boeken en dus ook dit boek. Als je dan op de cover klikt verschijnt de informatie. Bij fragment zie je een aantal pagina's uit dit boek. Onder productinformatie kun je Fragment downloaden.

Het boek is ook zeer geschikt als naslagwerk voor bridgers die de zwakke 2 niet spelen. Er staat bijvoorbeeld uitgebreid beschreven hoe je je moet verdedigen tegen een zwakke 2 opening of om te begrijpen wanneer de tegenstanders een preëmptieve verhoging op 3- of 4-niveau bieden.

ReBo’s Bridgeboeken zijn te koop bij www.boekenbestellen.nl ,de (online) boekhandel, Alpha Bridge (www.bridgebeter.nl), de Vlaamse Bridge Liga (vbl.be) en de Nederlandse Bridgebond (www.bridgeshop.nl). OPMERKING: ALS U EEN BOEK WILT BESTELLEN KOOP DAN SVP NIET VIA BOL.COM. IK HEB DAN EEN MARGE VAN SLECHTS ENKELE DUBBELTJES. 

algemene beschrijving

De zwakke 2 komt ongeveer tweemaal zo vaak voor als de sterke 2 en vormt een “machtig wapen” in het boeiende competitieve biedproces. De zwakke 2 is een opzichzelfstaande bridgetheorie en is een van mijn stokpaardjes bij het bieden. De Nederlandse Bridge Bond heeft enkele jaren geleden de zwakke 2 tot standaard verheven. Ik merk in de praktijk dat veel bridgers deze theorie niet (goed) beheersen want hij is niet eenvoudig. Dit boek is met name bedoeld voor (half)gevorderde bridgers.

Ik heb deze theorie in mijn nieuwe bridgeboek ReBo’s Zwakke Twee (ISBN 978-90-828556-4-7; publicatie juni 2023) uitgebreid beschreven en toegelicht met vele biedfiguren en voorbeeldspellen.

Bridgers die de theorie van mijn boek beheersen zullen regelmatig spekkoper zijn!

Het boek bevat de volgende onderwerpen van de zwakke 2:

# de opening - passen en de preëmptieve verhoging naar 3-niveau - de preëmptieve verhoging naar 4-niveau - de invite voor de manche - de manche om te maken - een eigen kleur bieden - het zwakke 2 volgbod -de verdediging tegen een zwakke 2 opening - deelscoregevechten met een zwakke 2 #

Verder bevat het boek de principes van sterke openingen bij het spelen van de zwakke 2, een samenvatting van vijfkaart hoog, De Wet van Larry Cohen en ReBo’s Systeemkaart.

productinformatie en prijs

Binding: Paperback; Distributievorm: Boek (print, Production on Demand); Formaat: 170mm x 240mm; Aantal pagina's: 56
ISBN: 9789082855647; Datum publicatie: juni 2023; Prijs: €18,90

Auteur: ir. Rens Bousardt